Onze leveranciers …

In de Catalaanse kelders van het Mas Sant Rafel

In de nabijheid van het dorp Pradell de la Teixeta, Priorat, ligt het Mas d’en Rafel. Een niet alledaags wijngoed waar men de Denominación d’Origen Montsant oogst. Montsant is een appelatie die internationale waardering krijgt binnen een snel groeiende en veeleisende wijnmarkt. Het unieke karakter van deze wijnen vloeit ondermeer voort uit het feit dat de wijngaarden slechts een forse steenworp van de Middellandse Zee verwijderd zijn en kunnen genieten van het effect van de zogenaamde Garbinada. Een Zuid-Oosten wind die niet enkel permanente verkoeling brengt, maar ook het noodzakelijke water. Dit zorgt ervoor dat de druiven traag en rustig kunnen rijpen. Anderzijds is er de alom tegenwoordigheid van de stenen muurtjes die in het verleden gebruikt werden om eigendommen af te bakenen en vandaag vooral de erosie van de terassen tegengaan. De combinatie tussen deze elementen zorgt voor een klein maar uitgebalanceerd wijnuniversum waar landschap, bergen, wijngaarden en menselijke ingrepen harmonisch hand in hand gaan.

Xavier Peñas

Xavier Peñas

In het Brubbels aanbod kan je kennis maken met de Solpost lijn van de Cellers Sant Rafel. Solpost bestaat uit een aantal klassiekers die heel dicht aanleunen bij het authentieke terroir van Mas d’en Rafel. De wijnen zijn gemaakt op basis van  Garnatxa (Grenache) and Carinyena (Carignan) druiven die volgens wijnbouwer Xavier Peñas de passie waarmee de wijngaarden bewerkt en verzorgd worden perfect reflecteren. Klik hier om meer te weten te komen over de Solpost Fresc, Solpost Blanc en de frisse Solpost Rosat. We zijn uitermate benieuwd naar uw reactie en appreciatie.

 

Solpost

Solpost

Bryggja Tripel. Een slok op de borrel

Bryggja is niet enkel een plaats in de Noorse gemeente Vågsøy, het is ook Oud-Noors voor aanlegsteiger of haven en ligt direct aan de basis van het woord (en de stad) Brugge. Een bier met die naam konden wij dus onmogelijk aan onze neus voorbij laten gaan. En al zeker niet als het ook nog eens een stevige blonde van 8,5° betreft waar u geen kater aan overhoudt. Naar het schijnt.

Vier trotse hippe hoppers

Vier trotse hippe hoppers

In 2012 zien vier gepassioneerde amateurbrouwers uit het Brugse, de hippe hoppers, hun brouwsel zeer terecht uitgeroepen worden tot beste hobbybier van België. Wie de Bryggja Tripel degusteert ervaart namelijk in de neus een aangename hoptoets en een voorzichtige fruitigheid met wat kruidige accenten. In de mond dan weer een zeer frisse, en tegelijk erg volle, licht bittere smaak, met op het einde een subtiele zurige toets … waardoor u direct zin heeft in een volgende slok.

Hugo Gevaert van de Hippe Hoppers . ‘Alles is puur. We hebben alleen natuurlijke producten gebruikt. Er kwam dus helemaal geen foefelarij aan te pas. Ons bier is ook toegankelijk voor een heel groot publiek.’ Genieten van een frisse blonde Bryggja begint hier.

Legendarische Rum!

Brubbels draait rond feesten en als er al één plaats is waar ze iets kennen van een feestje bouwen dan is het wel Cuba. Omdat we u deze superieure rum en bijgevolg ook al die overheerlijke en naar zomer smakende  cocktails niet willen onthouden, sloegen we de handen in elkaar met Tim en Katia van La Vida Real. Bezeten van Cuba, bezitters van een heuse cocktailbar (zie ook bij onze partners) en promotors van Legendario Rum in België.

ron-legendario-620x270

Legendario is een Cubaanse rum van de hoogste kwaliteit. Een traditioneel product, gemaakt volgens  originele recepten en  technieken overgedragen door generaties rummakers in Havana. Ron Legendario is tevens een relatief  jong merk en ging van start in 1946 in een kleine productieruimte in Havana. Ondertussen geproduceerd op meerdere plaatsen in de parel van de Caraïben, maar zonder toegift te doen aan de smaak en authenticiteit van het productieproces.

Maar oordeelt u vooral zelf en maak kennis met de Ron Legendario Añejo Blanco, Dorado, of voor de rumadept, de exquise Ron Legendario Gran Reserva 15 años. Samengevat: genoeg ingrediënten voor een feestje met een exotische toets. Hasta la vista! Kennis maken met fiesta in flessen: klik hier.

Ginderella: Gin met Gentse roots

Met in de hoofdrol: Robertskruid, Japanse Duizendknoop, Kafferlimoen en Kleine Varkenskers … om maar enkele van de kruiden en specerijen te noemen die gebruikt werden om deze Gin zijn bijzondere geur & smaak te geven. Voorwaar een uniek gegeven in het wereldje van de Gin waar smaken meestal gebaseerd zijn op gedroogde smaakbrengers.  Hoe het begon: Geert Heyneman, Gents stadsecoloog en bezitter van een uitgesproken kennis over planten en onkruid, volgt een cursus distilleren in Anderlecht en zet zich als botanist en culinair duizendpoot aan het experimenteren met het extraheren van smaken van verse (on)kruiden. Heel wat proefsessies later wordt Ginderella boven de doopvont gehouden. Het uiteindelijke recept is een combinatie van niet minder dan 9 extracten: 3 onkruiden, 3 te verdelgen exoten en 3 klassieke botanicals. Op de peper na (vers gekocht in Gent) allen vers geoogst  in en rond Gent. Superieure Gin in een stijlvolle verpakking die erom vraagt door u gedgusteerd te worden.

Ginderella9Ginderella3